×
اطلاعات بیشتر باشه، مرسی برای ارائه بهترین تجربه کاربری به شما، ما از کوکی ها استفاده میکنیم

gegli

زرتشت

× آموزه های زرتشت وآنچه که هر شخص خردورز باید بداند
×

آدرس وبلاگ من

goler30.goohardasht.com

آدرس صفحه گوهردشت من

goohardasht.com/reza_arad

?????? ???? ?????? ???? ????? ????? ??? ????
× ?????? ???? ???? ?? ???? ???? ?????? ??? ??? ????? ??????

تاریکی تخت جمشید، با شکوه ترین خورشید گرفتگی قرن

تاریکی تخت جمشید، با شکوه ترین خورشید گرفتگی قرن


تاریکی تخت جمشید، با شکوه ترین خورشید گرفتگی قرن

|

خورشید گرفتگی کامل در تخت جمشید، نوروز 1413

گاهشماری ایرانی دقیق ترین گاهشماری و تنها گاهشماری بدون خطا در دنیاست، زیرا بر پایه‌ی گردش زمین به دور خورشید شکل گرفته است و نقطه ی برابران بهاری (اعتدال بهاری) آغاز سال نو را اعلام می کند! از دیرباز، هرساله ایرانیان نوروز را در نقاط گوناگون ایران و جهان جشن می گیرند و بناهای باشکوه ایران نیز همواره از اصلی ترین مکان های برگزاری این جشن و دیگر جشن های مانای ملی بوده اند، مکان هایی که دوستشان داریم و باید حفظشان کنیم.
تخت جمشید، پایتخت کهن ایرانیان نیز که یادآور تمدن بزرگ پارسی است، همواره از اصلی ترین نقاط برگزاری جشن های ملی و آیینی بوده است. همواره از برگزاری غرور آمیز جشن ها در تخت جمشید شنیده ایم و به خود بالیده ایم، اما رخداد باشکوه دیگری در راه است و تاریخ بار دیگر شکوهی را در جشن‌های ایران به خود خواهد دید که تا سالیان، آوازه اش پا بر جا خواهد ماند.
 
۳۰ اسفند ۱۴۱۲ خورشیدی برابر با ۲۰ مارس ۲۰۳۴ میلادی حدود ۱ ساعت ۴۳ دقیقه پیش از سال تحویل که در ۱۳:۱۷ به وقت گرینویچ و ۱۶:۴۷ به وقت محلی ایران خواهد بود، اتفاقی باشکوه و دیدنی رخ خواهد داد. تخت جمشید لحظاتی پیش از آغاز سال جدید درحالی که خود را برای برگزاری بزرگ‌ترین جشن ایرانیان آماده می‌کند، در تاریکی کامل فرو خواهد رفت و خورشید در لحظاتی که به نقطه ی اعتدال بهاری نزدیک می شود، و در زمانی که با سیارات سامانه ی خورشیدی (منظومه ی شمسی) در یک خط قرار گرفته است، در سایه ی ماه پنهان می گردد تا یکی از بی‌نظیرترین لحظات تاریخ را رقم بزند!
ایرانیان که از دیرباز دارای دانشی ژرف به ویژه در زمینه ی نجوم بوده اند، در نوروز ۱۴۱۳ خورشیدی، تلفیقی به یاد ماندنی از شکوه ایرانی و پدیده ای نجومی را شاهد خواهند بود. این خورشید گرفتگی فرصت بزرگی است که بیش از هر زمان می تواند به معرفی داشته های ما به جهانیان کمک کند. خورشیدگرفتگی ۳۰ اسفند ۱۴۱۲ که در اصلی ترین جشن ایرانیان یعنی نوروز و در پایتخت باستانی ایرانیان، تخت جمشید به طول کامل رخ خواهد داد، فرصت بزرگی است که باید از هم اکنون به قابلیت فرهنگی فوق العاده ی آن توجه شود و برنامه ریزی های جامع فرهنگی، گردشگری و علمی برای آن تعریف گردد.
خورشید گرفتگی کامل در تخت جمشید، نوروز 1413
 
خورشید گرفتگی کامل در تخت جمشید، نوروز 1413، به خط شدن سیارات
 
خورشید گرفتگی کامل در پاسارگاد، آرامگاه کوروش بزرگ، نوروز 1413
خورشید گرفتگی ۲۰ مارس ۲۰۳۴ میلادی به صورت جزئی از حدود ساعت ۷:۴۰ دقیقه به وقت گرینویچ و از شمال شرقی برزیل در اقیانوس اطلس آغاز می شود و گرفت کلی از یک ساعت بعد یعنی ۸:۴۰ دقیقه در همین نقطه رخ می نماید. بیش‌ترین میزان خورشیدگرفتگی کامل ساعت ۱۰:۱۸:۴۵ گرینویچ، در شرق کشور چاد و به مدت ۴ دقیقه و ۹ ثانیه خواهد بود، اما این تاریکی قطعا برجسته ترین لحظات خود را در ایران خواهد گذراند.
پویانمایی مسیر سایه و نیم‌سایه ی ماه روی زمین، 2034 میلادی
نیم سایه ی ماه از حدود ساعت ۱۰:۰۵ دقیقه به وقت گرینویچ و ۱۳:۳۵ دقیقه به وقت ایران، از جنوب غربی وارد خاک ایران خواهد شد و در ۱۴:۰۲ به وقت محلی به طور کامل ایران را دربر می گیرد. نخستین جایی که خورشید گرفتگی در آن قابل مشاهده است جزیره ی خارک خواهد بود. در ۱۴:۵۵ سایه ی ماه از خلیج همیشه فارس وارد کشور خواهد شد و انتظارها برای رسیدن کسوف کامل به تخت جمشید چندین برابر می شود!
 نقشه ی خورشیدگرفتگی کلی 1412 در ایراناین خورشید گرفتگی که مسیری مطابق شکل زیر را می پیماید، در ساعت ۱۳:۴۳:۳۷ به صورت جزئی وارد تخت جمشید می شود و در ۱۵:۰۱:۵۷ پایتخت باستانی ایران را در تاریکی کامل فرو خواهد برد. اوج خورشیدگرفتگی در تخت جمشید در ۱۵:۰۳:۲۶ رخ خواهد داد. در این هنگام سمت خورشید ۲۴۳ درجه و ارتفاع آن ۳۸ درجه است. خورشید گرفتگی کامل در تخت جمشید ساعت ۱۵:۰۴:۵۳ پایان می یابد و خورشید گرفتگی جزئی نیز در ۱۶:۱۵:۰۸ به پایان می رسد تا یکی از باشکوه ترین کسوف های تاریخ را برای همیشه در ذهن جهانیان ثبت کند.
خورشیدگرفتگی کلی در طول مسیر خود از نقاط بی‌نظیر دیگری نیز مانند پاسارگاد، کویر شهداد کرمان و غار شاپور نیز عبور خواهد کرد و به این ترتیب بخش هایی از استان های بوشهر، فارس، اصفهان، کرمان و خراسان جنوبی  شاهد کسوف کلی خواهند بود. گرفت کلی در ۱۵:۱۵ از خاک ایران خارج می گردد.
خورشیدگرفتگی جزئی نیز ساعت ۱۶:۲۲ در ایران پایان خواهد یافت. اما جشن های گسترده ای که برای ایرانیان و میهمانان فراوان خارجی تدارک دیده خواهد شد پایان نمی یابد. ساعتی بعد تحویل سال خواهد بود و ایرانیان بزرگ ترین عید خود را جشن خواهند گرفت تا جهانیان بار دیگر پیشینه ی کهن ایران را به نظاره بنشینند. 
 

جمعه 13 اسفند 1389 - 12:30:51 AM

ورود مرا به خاطر بسپار
عضویت در گوهردشت
رمز عبورم را فراموش کردم

آخرین مطالب


سي نصيحت زرتشت


بابک خرمدین زنده است


دهه شصتی ها


سرنوشت لباس تیم ملی در گذر زمان


آموزش دستور زبان اوستایی، درس نهم


سوشيانت در آيين زرتشتی


مکان ظهور سوشیانت و مطلبی در مورد پس از ظهور


منجی


دوست يعني


ای کاش که عبرت بگیریم


نمایش سایر مطالب قبلی

پیوند های وبلاگ

آمار وبلاگ

712106 بازدید

466 بازدید امروز

270 بازدید دیروز

1306 بازدید یک هفته گذشته

Powered by Gegli Social Network (Gohardasht.com)

آخرين وبلاگهاي بروز شده

Rss Feed

Advertisements